VUK 509 Nolu e-Fatura Yeni Tebliğ

09 sıra no ile 19.10.2019 tarihinde yeni Vergi Usul Kanunu Tebliği Yayınlandı.

Bu tebliğ ile birlikte aşağıdaki tebliğler yayından kaldırılmış oldu.397 Vergi Usul Tebliği, 415 Vergi Usul Tebliği, 421 Vergi Usul Tebliği, 433 Vergi Usul Tebliği, 462 Vergi Usul Tebliği, 463 Vergi Usul Tebliği


509 Sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğin tamamı için tıklayınız….

Genel Detaylar;

509 Nolu Tebliğ İle Temel Olarak Yapılan Değişiklikler;Yayınlanan 509 sıra numaraları yeni Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre e-Fatura zorunlu geçiş için ciro sınırı 10 Milyon TL den 5 Milyon TL ye indirilmiş oldu.

eFatura mükelleflerine eArşiv Fatura zorunluluğu gelmiş oldu.

eMüstahsil Makbuzu zorunlu hale gelerek, zorunlu eMüstahsil uygulamasına dahil olanlara eFatura, eArşiv Fatura ve eİrsaliye de zorunlu hale geldi.
5957 SAYILI KANUN HÜKÜMLERİNE GÖRE KOMİSYONCU VEYA TÜCCAR OLARAK MEYVE VE SEBZE TİCARETİYLE İŞTİGAL EDENLER CİRO SINIRI OLMAKSIZIN E-MÜSTAHSİL MÜKELLEFİ OLMAK ZORUNDA.

eSerbest Meslek zorunlu oldu.

eGider Pusulası, eSigorta Poliçesi, eDekont,eDöviz Alım-Satım Belgesi, eSigorta Komisyon Gider Belgesi, eYolcu Listesi yeni çeşit ebelge ürünü olarak tebliğde yer aldı.

Diğer Önemli Değişiklikler;

– eArşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükellefler (zorunluluk kapsamı dışındakiler ) 1.1.2020 den itibaren düzenledikleri fatura tutarının vergiler dahil 30.000 TL yi aşması halinde ( vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından 5.000 TL ) düzenleyecekleri faturaları GİB in açacağı ilave fatura portali üzerinden eArşiv Fatura olarak düzenlemek zorundadırlar. Bu mükelleflerin eArşiv Fatura uygulamasına dahil olması veya bu faturaları Özel Entegratör üzerinden düzenlemesi gerekmemektedir.

-eArşiv Fatura uygulamasında karekod veya barkod uygulamasına geçilecek,

-eFatura ve eArşiv Fatura uygulaması dahil olup ÖKC kullanımından muaf olan mükellefler 500 TL ye kadar olan parekende mal ve hizmet satışlarına ait belgelerde müşteri adı bölümüne NİHAİ TÜKETİCİ yazılabilmelisinin önü açılmıştır. Bu şekilde düzenlenen eArşiv Faturalar parekende satış fişi veya ÖKC fişi olarak geçerlidir.

-eFatura üzerinden düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanın saat ve dakika olarak yer alması halinde bu e-faturaların çıktısı irsaliye olarak kullanılabilmektedir. Ancak üzerinde İrsaliye yerine geçer ifadesinin yazılması ve şirket yetkilisi tarafından kaşe-imza yapılması zorunludur.

Teklif Al e-Dönüşümlü Ol

e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-SMM, e-MM, e-Mutabakat hizmetlerimiz ile ilgili teklif alabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

ÜSTÜN TEKNOLOJİ, HIZLI DESTEK

En Güncel teknolojilerle geleceğin ihtiyaçlarına cevap veren yazılım mimarisi ve tamamı alanında Yetkin Yardım Masası ile 7×24 Müşteri Desteği

ÜRÜNLER ve SERVİSLER
İletişim

© 2024 İZİBİZ Bilişim Teknolojileri A.Ş – Tarafından Her Hakkı Saklıdır.